Čo robí Silviu úžasnou, alebo ako sa zamilovať do talianskeho espressa

Autor boostads 07.05.2017 0 Komentár

Už pomaly 20 rokov odmeriavame v práci čas šálkou kvalitne pripraveného, lahodného talianskeho Espressa. Vďaka Silvii z dielne Rancilia si tú svoju môžete dopriať a s pôžitkom vychutnávať kdekoľvek kde práve ste! Či už je to v práci, alebo v pohodlí vášho domova.

 

 

Prečo je Rancilio Silvia tak jedinečná?

 

 

Tradícia a značka

 

 

Rancilio - "Coffeeing the world!"

Nebudeme tajiť, že k Ranciliu máme za tie roky spolupráce a skúseností s ich technológiou vybudovaný citový vzťah. A práve preto skúsime aj Vám poskytnúť jednoduchý návod ako sa spolu so Silviou zamilovať do talianskeho espressa.
Tento prírastok do rodiny domácich pákových kávovarov vám po troche tréningu a naučeného denného rituálu dokáže pripraviť kvalitné espresso na úrovni profesionálneho baristu. Jej technologické umenie, funkčné prevedenie a veľmi jednoduché ovládanie zo Silvie robia jednoznačného favorita v tejto triede.

 

Trochu histórie

Od roku 1927 Rancilio stráži a buduje povedomie a propaguje kultúru talianskeho espressa po celom svete. Pokúša sa o „Coffeeing the World“ – čiže priniesť do všetkých kútov sveta nielen ich korporátnu filozofiu založenú na kávovej technológií a dizajne, ale vniesť do sveta kávy aj talent, cit pre detail a dômyselné inovácie.
Rancilio predstavilo Silviu v roku 1997 a od vtedy prešla niekoľkými inováciami a získala si po celom svete množstvo priaznivcov v radoch milovníkov espressa. Na základe dlhoročných skúseností z vývoja výroby a predaja profesionálnych pákových kávovarov vložilo Rancilio veškeré svoje technologické umenie do konceptu, ktorý perfektne sadne pre domácich "fajnšmekrov" a fanúšikov kvalitne pripraveného prvotriedneho talianskeho espressa.

 

 

Kvalita a inovácie

 

Zamerané na kvalitu espressa

Silvia je vybavená masívnou 580g pákou (portafilter) a 58mm hlavou, ktorá vyšla z profesionálnych pákových kávovarov Rancilio. Toto větko zabezpečujue jej vynikajúcu tepelnú stabilitu, ktorá je spolu so správnym tlakom jedným z najdôležitejších faktorov prispievajúcich ku kvalite výsledného nápoja.
Obsluhu spríjemňuje aj ergonomicky tvarovaná rukoväť dizajnovaná pre každodenné používanie z kvalitného materiálu. Veľký mosadzný bojler o objeme 0,3l dovoľuje maximálne využiť potenciál tlaku a pary nielen pre prípravu prvotriedneho espressa, ale aj rôznych kávových nápojov. Silvia je navyše vybavená pasívnym ohrevom šálok a dodávkou teplej vody čo ju opäť značne favorizuje.

 

 

Kapučíno, Latte, čokoláda alebo čaj - pre Silviu žiadny problém

Ďalšou vychytávkou novej triedy Silvia E je funkčne upravená profesionálna parná tryska vybavená bezpečnostnýmm úchytom, ktorý zabraňuje dotyku ruky s horúcim kovom. Tryska pre napeňovanie mlieka je navyše osadená v pohyblivom kĺbe a tak ako ozajstný špecialista na prípravu kapučína určite oceníte jej všestranný pohyb, ktorý výrazne uľahčuje našľahanie mlieka pri použití rôznych veľkostí konvičiek na mlieko.
Pomerne objemná  2,4l nádoba na vodu plnená zvrchu spolu s dostatočným výkonom ohrevu vám dovoľuje pripravovať okrem kávových nápojov aj čokoládu alebo čaj. Vďaka dobrému prístupu je do nádoby možné umiestniť mikrofilter na úpravu kvality vody (zmäkčovač) čím tak isto výrazne prispejete ku kvalite pripravovaného nápoja a súčasne predlžujete životnosť kávovaru i jeho bezproblémovú prevádzku.
Pod odnímateľnou šálkovou mriežkou je inštalovaná plochá nádoba z nerezovej ocele na zachytenie pretekajúcej vody, alebo zvyškov kávy, ktorú vďaka svojmu tvaru a prevedeniu jednoducho vyčistíte alebo opláchnete.

 

 

Jednoduchosť a funkčný dizajn

 

V jednoduchosti je krása

Ovládať Silviu je tak jednoduché...Všetky dôležité prvky sú umiestnené na prednom panely a dokážete ich spočitať na prstoch jednej ruky. Vľavo sú pod sebou umiestnené tri gombíky espreso, teplá voda na predĺžené espresso a čaj, spúštanie pary pre napeňovanie mlieka a k tomu jedna kontrolka prevádzky a otočné ovládanie ventilu pary do parnej trisky. Viac k dokonalému espressu ani nepotrebujete.

 

Praktické a pritom štýlové

 

Masívne a zároveň opticky príjemné telo kávovartu je vyrobené z komaxitovaného kovu, čo je moderná technológia povrchovej úpravy, ktorá spĺňa najnáročnejšie kritériá ochrany životného prostredia. Šasi je opláštené plechmi z nerezovej ocele a aj napriek svojmu mierne industriálnemu dizajnu Silvia dokáže svojimi "krivkami" zažiariť v každej modernej kuchyni, alebo firemných priestoroch.

"Čistota je pol života." a to pri kvalitne espressa platí dvojnásobne. Preto všetci cofeeholici poďakujú Ranciliu za funkčný design všetkých odnímateľných a pohyblivých častí (nádoba, páka, sitko, šálková mriežka, tryska, atď...) pretože ich pravidelné čistenie či bežnú údržbu vďaka dobrému umiestneniu, prístupu a jednoduchej manipulácii zvládne každý.

 

Už len krôčik od vášho prvého espressa

Pre prípravu ozaj kvalitného lahodného espressa však mať dobre stavaný a vyladený kávovar ktorým Silvia skutočne je nestačí i keď bez neho sa začať nedá. Tu musíte nekompromisne zladiť všetky doležité faktory kde tie najzákladnejšie sú povedzme dodržiavať 5K. Kvalitné vybavenie, Kvalitná káva, Kvalitné mletie, Konštanty - teplota, tlak, nahriatie a Každodenná hygiena.
Ak ste sa práve do Silvie zamilovali máme pre vás smutnú správu. Jej "celoživotným partnerom je Rancilio Rocky - fresh mlyček ktorý by mal zostať jej súčasťou. Zamilujte sa preto do prvého espressa pripraveného vami za pomoci tejto sympatickej dvojice tak ako sa to stalo nám už pred rokmi...

Súvisiace články 

Čo robí Silviu úžasnou, alebo ako sa zamilovať do talianskeho espressa - 2.návod na prípravu

Čo je potrebné k priprave kvalitného espressa

Dobrá káva bez kompromisov 5K

 

 

 

 

 

Komentovať